“Right koorfoto,
“Right koorfoto,
Komende concerten

All things bright and beautiful

sfeervolle werken van Jenkins, Rutter, Lauridsen en Coulais

Aan het eind van de twintigste eeuw beleefde de muziekwereld een hernieuwde interesse in koormuziek, mede dankzij componisten die in een toegankelijker idioom schreven dan voorheen het geval was.
Na componisten als Philip Glass en Györgi Ligeti -die zochten naar nieuwe wegen- kwam er een generatie toondichters waarvan het werk weinig vernieuwingsdrang bevat maar hoofdzakelijk een smeltkroes is van zeer uiteenlopende stijlen. Tot die componistengroep behoren de tijdgenoten -allen geboren tijdens of net na WO II- Jenkins, Rutter, Lauridsen en Coulais.

Vooral Jenkins’ oeuvre kent vele invloeden: van Gregoriaans tot volksmuziek, te horen in Save me from bloody men en A celtic prayer (origineel begeleid door o.m. doedelzak en bodrán drums). Ook Rutter volgt de traditie van bijvoorbeeld de Engelse koorzang maar is duidelijk hoorbaar geïnspireerd door Dixieland in zijn swingende arrangement van When the saints go marching in.
Het werk van Morten Lauridsen is minder uitbundig dan dat van Jenkins en Rutter: het is lyrisch en spiritueel van aard met elementen uit het Gregoriaans en de Renaissance. Het verstilde Sure on this shining night is hier een prachtig voorbeeld van.
Bruno Coulais is voornamelijk bekend als schrijver van filmmuziek; Vois sur ton chemin en Lueur d’été zijn werken uit de film Les choristes. Coulais werkt mee aan zeer uiteenlopende projecten en past daaraan ook zijn stijl aan, zoals blijkt uit zijn samenwerking met de Ierse band Kíla voor de film The book of Kells.

Naast het vertrouwde, inspirerende pianospel van Jeroen Liedorp zal op het concert van 3 juni ook Blaaskwintet Hi-Five te horen zijn. De begeleiding van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot belooft muzikaal zeer afwisselend te worden. De arrangementen zijn door het kwintet geschreven.

Het concert van het Orpheus Ensemble, onder leiding van Caecilia Boschman, is op zondagmiddag 3 juni a.s. te beluisteren in de Wilhelminakerk in Dordrecht en begint om 14.30 uur. De kerk is open vanaf 14.00 uur. Toegangskaarten à € 17,50 zijn verkrijgbaar via de website, bij het secretariaat 078 – 621 27 58, voor aanvang in de kerk en natuurlijk bij alle leden van het koor.

 

Kerstconcerten

Op zaterdag 22 december 2018 om 20.00 uur en zondag 23 december 2018 om 14.30 uur zingen we onze bekende kerstconcerten.
Beide concerten zullen worden gehouden in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. De toegangsprijs bedraagt € 12,– per persoon. Nadere informatie volgt t.z.t.

Arkdesign.nl Logo