“Right koorfoto,
“Right koorfoto,
Dirigent

Op 27 oktober 2015 is Caecilia Boschman met overweldigende meerderheid gekozen als opvolger van de op 4 oktober op eigen verzoek vertrokken Ago Verdonschot.

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.

4repetitor

Caecilia maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en het Pelgrim Trio, waarmee ze in de zomer van 2014 een kamermuziekcursus verzorgde in het Franse Crozon. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duo concours in Vierzon. Jaarlijks speelt Caecilia met het gezelschap Pocket Opera operavoorstellingen in de Nederlandse theaters.

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze enige jaren de masterclass tijdens het Belcanto Festival en het Cellofestival in Dordrecht. Tevens verleende ze haar medewerking aan muziektheaterproducties van de Rotterdamse Opera en is werkzaam bij Muziektheater Hollands Diep.

Behalve dat Caecilia al vele jaren regelmatig bij de concerten van het Orpheus Ensemble als begeleidster op de vleugel optrad, was zij sinds 1 juni 2010 de vaste repetitor van het Orpheus Ensemble.

www.caeciliaboschman.nl

Arkdesign.nl Logo