“Right koorfoto,
“Right koorfoto,
Dirigent

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij Imogen Cooper, Horacio Gutierrez en Oxana Yablonskaja.

4repetitor

Caecilia is sinds 1998 betrokken bij Muziektheater Hollands Diep als repetitor van de producties. Verder maakt zij deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en het Pelgrim Trio, waarmee ze sinds 2014 kamermuziekcursussen verzorgt in het Franse Crozon. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD’s verschenen, ‘Great Britain’ en ‘Vive la France’ in de reeks Voilà Viola!

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in ‘s-Hertogenbosch en het International Viola Congress .
Jaarlijks speelt Caecilia met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse theaters.

Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble. In 2017 sloot Caecilia met groot succes de Applicatieopleiding Koordirectie aan de HKU af.

www.caeciliaboschman.nl